WiFi-signal

Hvis man benytter sin router i et område hvor der er mange andre trådløse netværk, har du mulighed for at ændre dine Wi-Fi-indstillinger for at få en optimal forbindelse fra din router og til dine trådløse enheder.

At ændre ens Wi-Fi-frekvens er forholdsvis simpelt hvis du blot følger denne guide.

Har du en Android-telefon, har du mulighed for at hente en gratis app, der kan analysere Wi-Fi-netværk i dit område og se hvor forstyrrelserne er størst. Den kan findes i Android Play her. Det er en meget simpel app, der giver et overblik over hvilke netværk der kører på de forskellige kanaler i området og ser sådan ud:

I dette eksempel kan vi se, at der ikke er meget belastning omkring kanal 3. Det giver en indikation om, at vi potentielt kan opnå en højere hastighed på den kanal.

Inden vi ændrer i indstillingerne på din router, skal vi bruge en reference for at se, om de ændringer vi laver gør signalet bedre eller værre. Gå derfor ind på vores hastighedstest og tag et par hastighedsmålinger og notér dem.

Benytter du en mobil enhed, kan du hente en speedtest til iOS eller Android.

Nu hvor vi har et referencepunkt kan vi lave ændringer i routeren.

1. Åbn en webbrowser og gå ind på 192.168.1.1.

2. Log ind med "admin" som både Brugernavn og Adgangskode.

3. I venstre side vælges Generelle indstillinger og derefter WLAN-indstillinger.

4. Her får du menuen Kanal hvor du kan skifte mellem de forskellige Wi-Fi-kanaler din router kan udsende signalet over. Hér låser vi den fast på en bestemt kanal i stedet for at lade din router vælge automatisk. Efter du har valgt den ønskede kanal, gem ved at trykke på Send.

5. Nu hvor kanalskiftet er gemt, skal der foretages en ny hastighedsmåling for at se, om den ændring vi har foretaget har gjort signalet bedre. Ser du en forbedring kan du blot lade din router stå. Er der en nedgang i hastigheden kan du gentage trin 1-4 igen for at se, om en anden kanal giver dig bedre resultat.

Da blandingen af Wi-Fi-netværk skifter alt efter hvor man befinder sig, kan man desværre ikke sige, at en bestemt kanal er optimal i alle tilfælde. Den eneste mulighed er derfor at prøve sig frem.

Skulle det ikke hjælpe at sætte kanalerne manuelt, kan du altid skifte den tilbage til Auto.

Bemærk. Apple Macbooks understøtter ikke kanal 13.