4G-dækning

Vi dækker 85 % af Danmarks befolkning med 4G.

Vi benytter frekvensbåndene 1800 MHz og 2600 MHz. Frekvensbåndet 1800 MHz anvender vi i hele 4G-netværket og sikrer en hurtig udbredelse af mobile bredbåndservicer på 4G med en bred dækning over hele landet. Frekvensbåndet 2600 MHz udbygger vi parallelt og hovedsageligt i byerne, hvor der er et større behov for kapacitet.

Facts om 4G:

• LTE kaldes i daglig tale 4G. LTE står for Long Term Evolution.
  • 4G-netværket kan nu både bruges til data OG tale.
  • Læs mere om 4G tale her.
  • For at bruge 4G-nettet skal man have særlig hardware.
  • 4G er en udbygning af 3G-netværket med øget kapacitet.
  • Forventet hastighed ved udendørs brug af 4G: 8-35 Mbit/s Download og 2-24 Mbit/s upload. Til sammenligning er den forventede hastighed ved udendørs brug af 3G: 4-20 Mbit/s download og 1-4 Mbit/s upload.

Bemærk, at disse faktorer kan påvirke hastigheden:

• Den hardware, der anvendes.

• Antallet af brugere, der er online via samme sendemast.

• Afstanden til sendemasten.

• Terræn: Skove og bakker kan dæmpe signalet.

• Bygninger: Især beton og metal har en dæmpende effekt på signalet.