Meddelelser

Du kan finde alle dine meddelelser, såsom beskeder, mails, kalenderpåmindelser ved at trække fingeren ned fra toppen af skærmen.

Du kan, ved at trykke på en af de meddelelser der er i meddelelsescentret, komme direkte ind i den dertilhørende app, fx beskeder. Bemærk, at nedenstående eksempel er tomt for meddelelser.

Du kan definere, hvad du gerne vil have i meddelelsescentret. Dette gøres således:

Gå til indstillinger og vælg punktet ”meddelelser”.

Ved at trykke på ”Rediger” i øverste højre hjørne, kan du ændre rækkefølgen for, hvordan meddelelserne vises. Nu kan du ’trække’ elementerne rundt som du vil. På billedet herover er der allerede trykket på rediger. Afslut redigering af rækkefølgen ved at trykke på ”Ok” øverst til højre. Hvis du vil sørge for, at et element ikke er synligt i dit meddelelsescenter læs da videre herunder.

Rediger meddelelser fra apps

Under samme punkt som ovenover kan du bestemme, om og hvordan du vil have meddeleser (notifikationer) fra dine forskellige apps. Tryk på den app du vil bestemme opførslen af (Dette eksempel er til app’en Mit 3).

Du kan nu vælge, om du overhovedet vil have meddelelser (notifikationer) fra den pågælende app. Hvis du vil slå meddelelser helt fra, skal du deaktivere punktet ”Tillad meddelelser”.

Du kan også vælge om, og hvor mange, elementer, der skal vises fra den enkelte app i dit meddelelsescenter (mere herom lige over dette punkt). Tryk på ”Vis i meddelelsescenter” for at redigere dette.

Du kan også vælge, om der må afspilles en lyd, om der må komme en ”Etiket på appsymbol” og om du vil have meddelelser fra app’en på din låseskærm. En etiket er den lille røde cirkel, du måske har set ’klistret på’ dine apps højre hjørne.

Til sidste kan du redigere, hvordan du får meddelelser fra den pågældende app, når telefonen er oplåst:

1. Ingen: Der vises intet omkring den notifikation, som du har, f.eks. en besked.
  2. Banner: Der vil blive vist et lille banner øverst på iPad'en, uanset hvilket program du er inde i. Dette forsvinder igen efter få sekunder. Vil du svare med det samme, f.eks. på en besked, der dukker op, skal du trykke på banneret. Derved kommer du ind i din app beskeder og kan svare med det samme.
  3. Advarsler; Der vil komme en pop up, hvor du kan vælge luk eller svar. Denne pop up forsvinder ikke, før du selv aktivt har valgt hvad du vil gøre med meddelelsen.