Elektronisk fakturering fra 3

Som erhvervskunde hos 3 har I mulighed for at modtage jeres fakturaer elektronisk. Det kræver blot, at jeres virksomhed er registreret i NemHandelsregistret. Hvis I ikke allerede er registreret, kan I registrere jer på nemhandel.dk.

Til at identificere modtageren kræver det en elektronisk adresse i form af et EAN-nummer. Hvis ikke I allerede har et EAN-nummer, kan det bestilles på ean.dk.

I kan også benytte 3’s elektroniske fakturering, som I kan læse mere om under afsnittet En alternativ løsning.

KMD A/S

Hos 3 benytter vi KMD A/S som leverandør af elektroniske fakturaer, herunder formaterne OIOUBL og det gamle format OIOXML.

Profilopsætning

For at kunne modtage den elektroniske faktura korrekt, skal I være opsat i VANS- og NemHandelsnetværket med de rigtige profiler. For at modtage OIOUBL-formatet, skal I være opsat med profilerne Procurement-BilSim-1.0 og Reference-Utility-1.0.

Procurement-BilSim-1.0 sørger for fakturaens forside og Reference-Utility-1.0 sørger for forbrugsspecifikationen der hører til den enkelte faktura.

Ønsker I at modtage jeres fakturaer i det gamle format OIOXML, skal I være opsat med profilen OIOXML Elektronisk Regning.

EAN-nummer

Hvis ikke I er opsat med korrekt EAN-nummer, har vi ikke mulighed for at sende den elektroniske faktura. Såfremt vi ikke har det rigtige EAN-nummer, bedes I kontakte os, så vi kan rette det og sende jer jeres faktura.

En alternativ løsning

Hos 3 har vi også online-fakturering, hvor I via selvbetjening 3Admin, kan se jeres faktura som PDF-fil og tilgå jeres faktura-specifikationer elektronisk via Excel/CSV-fil. På den måde kan I hurtigt finde de informationer, I har brug for og sortere data ud fra kriterier, som I selv vælger. Excel/CSV-filen dannes omkring den 17. i hver måned.

Som standard sendes der ingen notifikationer om, når jeres Excel/CSV-fil ligger klar i selvbetjening. I kan dog tilmelde jeres enkelte kundenumre til Faktura på e-mail og I vil herefter blive orienteret via e-mail når filen ligger klar i selvbetjening.

Kontakt os

Hvis I har spørgsmål til elektronisk fakturering eller ønsker at tilmelde jer, er I velkommen til at kontakte os på 70 313 000. I bedes også kontakte os, efter I evt. har rettet fejl i jeres elektroniske fakturering.